Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

5_o Thessaloniki Food Festival

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

5_o Thessaloniki Food Festival

0.0
Περιγραφή
Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό άξονα την προβολή της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα της δημιουργικής έμπνευσης των επαγγελματιών σεφ της πόλης.

Οι δράσεις του 5oυ Thessaloniki Food Festival θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όπως το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

Το φεστιβάλ προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες της εποχής, προβάλει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, αναδεικνύει σημεία και χώρους υγιεινών διατροφικών επιλογών και ενισχύει τη συνεργασία του με συλλόγους ευπαθών ομάδων.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
• Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου
“Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο”: 11.00- 17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου, θα παρουσιαστούν και θα διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου).
Παράλληλα, οι food bloggers Εύα Μονοχάρη και Μαριλίτα Χατζηβασιλείου, θα παρουσιάσουν στο κοινό το ελληνικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.

• Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
”Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”: 40 εστιατόρια της πόλης επιλέγουν και προωθούν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους εκπροσωπεί τη σύγχρονη τοπική κουζίνα . Τα 10 πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους, θα αναδειχθούν ως αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

• Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:
“5 Chefs της πόλης μας προτείνουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας”.
Παρουσίαση των δέκα πιάτων που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη Κουζίνα της πόλης. Οι συνταγές αυτές στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης- Food stories Νο 2 -”Σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”.
Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smart-phones, σημείων εξειδικευμένης διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.
Πολυχώρος Αγορά-Ergon ,ώρα 19.00.

• Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
“Τα παιδιά στην κουζίνα”: Γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά δύο σχολείων της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, ώρα 17.00-19.00: επαγγελματίες σεφ θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των 66oυ και 67ου Δημοτικών σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές.

• Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Φιλανθρωπικό Brunch , σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace ώρα 11.00-14.00. Παρουσίαση για πρώτη φορά του Χάρτη που σηματοδοτεί τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη για ειδικές ομάδες και κατοίκους της πόλης.

• Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Φιλανθρωπικό Brunch σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00- 14.00.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo